Hartje in je koffie

<3 in je koffie

Altijd jaloers op die ene barista als hij of zij weer een hartje op jouw cappuccino tovert? Let op! Met deze tip maak je zelf een appeltje of hartje in je koffie. Het is makkelijker dan je denkt! Het is misschien even oefenen, maar dan heb je ook wat. Zo kun je je koffie versieren met een hartje! 

Hartje in je koffie maken

We beginnen met het maken van een appelvorm. Voordeel is dat het hartje daar op lijkt en maar een extra handeling nodig heeft. 

Stap 1: Voorbereiden

Zorg dat je een goede espressomachine hebt, of zet zelf een lekker bakje filterkoffie of bijvoorbeeld Senseo. Pak je melkopschuimer erbij, of laat je machine dat alvast voor je doen. Neem hier de tijd voor: alles valt of staat bij goed, fijn melkschuim.

Stap 2: Melk schuimen

Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je melkopschuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over. Hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een vaste hand.

Stap 3: Melkschuim op de koffie schenken

Schenk de melkschuim op de koffie in een constante beweging. Begin hoog met schenken, ga langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje.

Stap 4: Hartje in je koffie maken

Als je een hartje wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar trek je op het laatst een streepje recht door het appeltje heen.

Stap 5: Geniet!

Vergeet niet na afloop een mooie foto te maken van je prachtige hartje of appeltje, en daarna natuurlijk te genieten van je heerlijke kopje koffie!

 

Tips voor het versieren van je koffie

  • Zorg ervoor dat zowel de schenkkan als het koffiekopje goed schoon zijn. Als er ergens nog vet zit gaat het schenken van het melkschuim minder goed.
  • Zorg dat de melk goed is opgeschuimd. Echt goed schuim bestaat uit heel fijne belletjes, die wat betreft de viscositeit (zeg maar de ‘schenkbaarheid’) een beetje tussen water en stroop inzitten. Dat is perfect om in je koffie te gieten.
  • De kwaliteit van de bonen in je koffie speelt ook een rol. Oude of heel goedkope koffiebonen kunnen het melkschuim een beetje tegenhouden, waardoor het lastiger wordt om te schenken.
  • Oefening baart kunst! Het zal je vast niet in een keer lukken, maar probeer het daarna gewoon nog een keer, en nog een keer. Uiteindelijk wordt je net zo goed als een echte barista.

Bekijk deze video even waarin een barista het je ook nog eens haarfijn uitlegt. Succes!

 

Melkopschuimer kopen

Wil je wel een hartje in je koffie maken, maar heb je nog geen melkopschuimer? Melkopschuimers zijn er in verschillende maten, van hele machines tot een handig molentje dat in je keukenla past. Hieronder vind je drie populaire melkopschuimers.

1 comment on “<3 in je koffieAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.