Bulletproof koffie

Bulletproof koffie

Bulletproof koffie is een trend die is overgewaaid uit Amerika. Het past binnen het Keto dieet: de grote truc is het toevoegen van vetten en oliën. Hoe maak je het precies? Is het gezond? Hier vind je het recept voor Bulletproof koffie en alles wat je erover moet weten. 

Wat is bulletproof koffie?

Misschien zegt de naam Bulletproof je wel iets. Dat merk komt uit de koker van Dave Asprey, een Amerikaanse ondernemer die een lijn producten en een bijbehorend dieet heeft ontwikkeld dat wel wat weg heeft van het bekende ketogeen-dieet. Bulletproof koffie is dus eigenlijk gewoon een merknaam.

Het speciale aan Bulletproof koffie is dat het is aangevuld met vetten en oliën. In eerste instantie was dat melk van de jak en MCT-olie. Jakmelk is hier wat lastig te krijgen, maar met bijvoorbeeld boter en kokosolie lukt het ook prima. Het grote voordeel is dat je er van af zou vallen en dat je heel goed zou helpen concentreren. Hoewel dat niet is bewezen, zweren steeds meer mensen bij Bulletproof.

Bulletproof koffie
Dit is een jak. Ziet er gezond uit, toch?

Is Bulletproof koffie gezond?

Vette koffie, dat kan toch nooit gezond zijn? Dat hangt er een beetje vanaf. Volle roomboter of grasboter is niet het allergezondste wat er bestaat, maar juist door het toevoegen van MCT-olie ga je uiteindelijk juist meer vet verbranden. Het past daarom goed in het ketogeen-dieet, een dieet dat is gebaseerd op weinig koolhydraten en juist veel vetten.

Vooral je mentale gesteldheid zou er door Bulletproof koffie op vooruit gaan. Je reflexen worden sneller, je hebt meer energie en je voelt minder pijn. Let wel op: een keto-dieet is niet voor iedereen weggelegd.

Bulletproof koffie recept

Ben je overtuigd? Bulletproof koffie kun je makkelijk zelf maken.

Benodigdheden

  • Koffiebonen (de échte Bulletproof-bonen hoeft natuurlijk niet, gewoon je eigen favoriete koffiebonen werken ook prima)
  • MCT-olie of kokosolie (2 eetlepels)
  • Grasboter of kokosboter (1 eetlepel)
  • Blender

Stap 1: Koffie zetten

Zet een kopje koffie op jouw favoriete manier. Gemalen koffiebonen of filterkoffie hebben wel de voorkeur: koffie uit cups of pads heeft al een flinke bewerking gehad in de machine. Liefst lekker heet, want je moet nog een paar dingetjes doen.

Stap 2: Doe de koffie in de blender

Giet de koffie over van je kopje in de blender. Als je geen blender hebt, kun je straks ook gewoon heel goed roeren, maar een blender werkt toch net even iets beter.

Stap 3: Voeg de boter toe

Voeg een eetlepel grasboter of kokosboter toe. Liefst op kamertemperatuur, helemaal als je geen blender hebt.

Stap 4: Voeg de olie toe

Voeg daarna de MCT- of kokosolie toe.

Stap 5: Blenden maar

Blenden maar! Je zal zien dat de koffie een mooie egale, lichtbruine kleur krijgt. Afhankelijk van de boter en olie kun je zelfs een lekker cremalaagje op je koffie krijgen. Geen blender bij de hand? Goed doorroeren werkt ook gewoon.

Stap 6: Uitschenken

Schenk de Bulletproof koffie in een (schone) mok of kop. Voeg vooral geen suiker en al helemaal geen melk toe. Geloof ons, da’s ook helemaal niet nodig!

Boter en olie kopen

Weet je niet precies elke boter of olie je nodig hebt? Grasboter kun je gewoon in de supermarkt kopen. Volle roomboter werkt ook prima. MCT-olie kun je bijvoorbeeld kopen bij bol.com.

0 comments on “Bulletproof koffieAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.