Dolce Gusto ontkalken

Dolce Gusto ontkalken

Een Dolce Gusto apparaat is een van de makkelijkste manieren om een lekker kopje koffie mee te zetten. Snel, simpel en smakelijk. Maar na verloop van tijd moet je toch een keer je Dolce Gusto ontkalken. Dat kan met een middeltje op basis van citroenzuur. Zo kun je je Dolce Gusto schoonmaken. 

Tip: ga je juist je Senseo schoonmaken? Hier lees je hoe je dat het beste doet. 

Dolce Gusto ontkalken

Net als elk apparaat dat (warm water gebruikt, kunnen ook in je Dolce Gusto apparaat kalkophopingen ontstaan. Het resultaat: lagere temperatuur , minder waterdruk of zelfs helemaal geen koffie. Het is dus zaak om op tijd te ontkalken. Geen zorgen: met deze stappen is dat een klusje van niks.

Stap 1: Voorbereiden

Pak een maatbeker, een kom die makkelijk 500ml water aankan en zorg voor ontkalkingsmiddel (let op dat je ontkalkingsmidel op basis van citroenzuur koopt). Ze je Dolce Gusto apparaat aan en zorg dat er geen cup meer in zit.

Stap 2: Mengen

Meng de helft van het ontkalkingsmiddel met de 500ml water. Zorg dat het goed door elkaar is geroerd en plaats het reservoir terug op je Dolce Gusto apparaat.

Stap 3: Ontkalken

Druk vijf seconden op het aan/uit-knopje. Als het groene lampje knippert, druk je op de knop voor heet water. Nu gaat je Dolce Gusto beginnen met het ontkalkingsprogramma. Dat duurt ongeveer twee minuutjes. Als de aan/uit-knop is gestopt met knipperen, is het programma klaar.

Stap 4: Herhaal stap 3

Nog een keer? Jazeker! Maak het waterreservoir schoon, meng opnieuw 500ml water met het ontkalkingsmiddel en ga nogmaals door het ontkalkingsprogramma heen.

Stap 5: Spoelen

Als de machine ook de tweede ontkalkingsronde heeft afgewerkt, moet je de machine nog eens goed doorspoelen met een vol reservoir met alleen water. Daarna is je Dolce Gusto weer helemaal klaar voor een heerlijk bakje koffie.

Koffiecups kopen

Ben je op zoek naar goedkope koffiecups, of de beste deals? Of denk je eraan een machine voor koffie capsules te kopen? Lees dan zeker eens ons artikel Koffie capsules kopen.

Dolce Gusto apparaat kopen

Ben je op zoek naar een (nieuw) Dolce Gusto apparaat? Niet zo gek, ze maken heerlijke koffie en ze zijn heel simple in gebruik. Hieronder hebben we de beste deals voor je op een rijtje gezet.

KRUPS NESCAFÉ DOLCE GUSTO INFINISSIMA

KRUPS NESCAFE DOLCE GUSTO MINI ME

KRUPS NESCAFÉ DOLCE GUSTO GENIO

0 comments on “Dolce Gusto ontkalkenAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.