mcdonalds koffie

McDonald’s koffie – Top of flop?

Fastfoodketen McDonald’s staat vooral bekend om zijn hamburgers en frietjes, maar wist je dat je er ook een kopje koffie kunt drinken? Natuurlijk, het haalt het niet bij een goede cappuccino van een echte barista, maar wij waren toch benieuwd. Dus gingen we naar de Mac en haalden er een kopje koffie! En wat er toen gebeurde…

Koffie bij McDonald’s

Je kunt bij McDonald’s terecht voor alle bekende soorten koffie. Ze gebruiken daarvoor 100% Arabica bonen, bonen die je ook in koffie van bijvoorbeeld Illy en Senseo vindt. De koffie wordt gemaakt door het bekende merk Segafredo. Het is wereldwijd de meest gebruikte boon voor koffie, dus dat zit wel snor.

Qua soorten kun je kiezen uit gewone koffie, espresso, koffie verkeerd en cappuccino. McDonald’s serveert ook Lipton thee, verse muntthee en bovendien warme chocolademelk (lekker voor in de koude wintermaanden). Keuze genoeg, dus.

Top of flop?

En dus moesten we het even proberen! We hebben zowel de espresso als de cappuccino gedronken, en we moeten zeggen: we zijn blij verrast. De espresso is goed sterk, heeft een zoetige smaak en je proeft het branden van de bonen nog goed. Precies wat je van Segafredo mag verwachten, dus.

De cappuccino is duidelijk op basis van dezelfde espresso gemaakt. Die is dus prima. Het melkschuim is echter een beetje zompig, en je drinkt de koffie er iets te veel doorheen.

Daarnaast blijft het een beetje vreemd om koffie uit een wegwerpbekertje te drinken. Het haalt het toch niet bij een aardewerk kopje of glas.

Conclusie

De McDonald’s Segafredo koffie is een simpele, maar prima koffie van de bekende Arabica bonen die goed en diep van smaak is. Het melkschuim is een beetje als een opgeplakte snor: het lijkt alsof het erbij hoort, maar als je het eenmaal doorhebt, trek je hem er het liefst vanaf. Mocht je echter door de winkelstraat lopen en ontzettende trek krijgen in een kopje koffie, dan is McDonald’s een prima keuze!

0 comments on “McDonald’s koffie – Top of flop?Add yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.