koffiemomentje

3x: genieten van jouw koffiemomentje

Koffie, we zouden er een hele website mee kunnen volschrijven (hebben we stiekem ook gedaan!). Maar je geniet er pas écht van als je er vooraf even goed over nadenkt. Zo maak je van jouw koffiemomentje het fijnste moment van de dag! 

1: Goedemorgen!

Luie kinderen, hongerige huisdieren, drukke partners… onze ochtend kan nog wel eens chaotisch beginnen. Daarom is het des te fijner als je daarna, of misschien wel tijdens, extra kan genieten van een heerlijk kopje koffie.

Het allerbelangrijkste is: pak je momentje! Gooi die kids onder de douche en neem even tijd voor jezelf. Of wacht tot alles en iedereen het huis uit is, maar klap je laptop nog niet open om te gaan werken. Eerst even een kwartiertje rustig zitten. Hoezo, van koffie word je druk?

2: Gezellig

‘Even een bakkie doen’ is niet voor niets een gevleugelde Nederlandse uitdrukking. Koffie is namelijk niet alleen lekker, maar het is ook ontzettend gezellig. Plan daarom zo vaak als je kunt een koffiemomentje in met een paar goede vrienden of vriendinnen, ga op visite, of nodig de buurvrouw uit.

Koffie is namelijk bij uitstek geschikt om even lekker te kletsen. Zelfs als je babbelpartner geen koffie drinkt, kun je alsnog even bij elkaar komen. Even de zinnen verzetten, en jezelf klaarmaken voor de rest van de dag. Dat verdien je wel, toch?

3. Neem de tijd

Even pas op de plaats. Niet alleen tijdens het koffiedrinken, maar ook tijdens het maken. Koffie zetten kan je vlug-vlug doen, maar je kunt er ook een klein ritueeltje van maken. Leer jezelf aan om het rustig aan te doen.

Dingen als koffie afstrijken, water koken of melk schuimen kunnen ontzettend rustgevend zijn. Laat die hele wereld maar lekker om je heen draaien. Even je rust pakken, en jouw koffiemomentje is helemaal perfect.

0 comments on “3x: genieten van jouw koffiemomentjeAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.