koffieplant

Koffieplant: kopen & verzorgen

Ooit al zelf een koffieplant willen hebben? Dan kan! Je kunt koffieplanten gewoon in Nederland kopen, en hier ook zelf verzorgen. Als je een beetje geluk hebt groeien er zelfs echte bessen aan, waar de koffiebonen in zitten! Ben jij al klaar voor je eigen gegroeide kopje koffie? 

Wat is de koffieplant?

De koffieplant (Coffea) is een plant uit Afrika. De koffiebonen die de plant voortbrengt worden gebruikt om koffie mee te maken. De bekendste is de Arabica koffie, maar ook Robusta koffie en Liberica koffie komen van deze koffieplanten. Er zijn 33 Afrikaanse soorten bekend.

Tegenwoordig groeit de koffieplant bijna overal, van Afrika tot Indonesië tot Zuid-Amerika tot Europa. Het is geen moeilijke plant om te houden, hij kan vele jaren oud worden en na een paar jaar kunnen er zelfs koffiebonen aan groeien.

Koffieplant verzorgen

Plaats

De koffieplant is een makkelijk plantje. Hij heeft veel licht nodig, maar je kunt hem niet in de volle zon zetten. Lekker om het hoekje met de gordijnen open, dus!

Water geven

Geef de koffieplant niet al te veel water per keer, maar wel vaak: zorg ervoor dat de grond een klein beetje vochtig blijft. In de winter hoef je hem minder vaak water te geven dan in de zomer. De koffieplant kan niet tegen koude omgevingen, zorg er tijdens de wintermaanden dus voor dat je kamer warm genoeg is.

Uiterlijk

De koffieplant kun je herkennen aan zijn glimmende bladeren, die naar boven toe breder uitwaaieren. Worden de bladeren dof? Geef dan iets meer water. De koffieplant past meestal goed in een pot van 12 centimeter.

Koffieplant kopen

Koffieplanten waren sinds 2015 enkele jaren niet te koop, omdat er een hardnekkige ziekte door de wilde planten waarde. Tegenwoordig kun je hem echter weer gewoon kopen, bij de grote bouwmarkten en tuincentra vind je hem gegarandeerd!

Koffiebonen kopen

Kan je niet wachten tot je koffieplant oud genoeg is om te gaan bloeien, en daarmee de bessen met daarin de bonen te produceren? Jarenlang zonder koffie is ook een beetje lastig. In dit artikel kun je vinden waar je het beste koffiebonen kunt kopen.

Ben je op zoek naar de beste koffiebonen deals? Hieronder vind je onze top 3!0 comments on “Koffieplant: kopen & verzorgenAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.