groene koffie

Groene koffie

Groene koffie: gezond en perfect voor afvallen… of toch niet? Er doen veel verhalen over groene koffie de ronde, en ze zijn lang niet allemaal waar. Maar geen zorgen, wij hebben het even voor je uitgezocht. En het is spannender dan je zou denken! 

Wat is groene koffie?

Groene koffie, het klinkt als een fabeltje. Koffiebonen zijn immers bruin, koffie zelf is heerlijk donkerbruin, en groene zaden zijn doorgaans nog niet rijp. En dat klopt ook wel een beetje.

Koffiebonen zijn echter wel groen, ze krijgen hun bruine, soms zwarte kleur pas bij het branden. En dus is groene koffie ongebrande koffie, en dus beter. Toch?

Voor een groot deel wel. Tijdens het branden ontstaan er honderden chemische stoffen, die niet allemaal even goed voor je zijn. Daarbij bevatten de groene bonen ook nog eens honderden plantaardige stoffen, waarvan een groot deel goed is voor je lichaam.

Is groene koffie wel echt groen?

Nou, meestal niet. En dat is precies het probleem. Bovenstaande werkt allemaal prima in theorie, maar in de praktijk is groene koffie vaak helemaal niet gemaakt van groene bonen. Het is doodgewone koffie, gemixt met… groene thee!

Nu is groene thee hartstikke gezond, en met koffie zelf is ook weinig mis, maar om het nu als een medicijn of tegen overgewicht te gebruiken, dat is een beetje overdreven.

Is er dan echt geen echte groene koffie?

Jawel, hoor. Alleen als je dat wil vinden, moet je behoorlijk goed je best doen. Het is moeilijk te krijgen, en het is behoorlijk duur. Vaak staat er op de verpakking dat het groene koffie betreft, maar is dat eigenlijk gewoon een ander woord voor gewone koffie met groene thee.

En dus?

En dus moet je heel goed opletten wat je koopt. Groene koffie is meestal helemaal geen groene koffie. En zelfs als je wel de echte, ongebrande bonen te pakken hebt: het is nog helemaal niet bewezen dat je er ook van afvalt.

Hartstikke leuk dus, groene koffie, maar als je op zoek bent naar een afslankmiddel, kun je beter gaan hardlopen. En als je terug bent een heerlijk bakje échte koffie drinken, natuurlijk!

0 comments on “Groene koffieAdd yours →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.